Retouren & ruilen

Binnen hoeveel dagen kan ik mijn bestelling retourneren?

De retourtermijn gaat in op de eerste dag na ontvangst van uw bestelling. U heeft dan 14 dagen de tijd om over uw aankoop na te denken en vervolgens nog 14 dagen om uw bestelling te retourneren, als blijkt dat de bestelling niet naar wens is geweest.

De artikelen moeten in de originele staat teruggestuurd worden. U mag de kleding uiteraard passen, maar niet langdurig dragen. Wij vragen u ook om het aangehechte artikelkaartje niet af te knippen.

Wij besteden uiterste zorg om uw bestelling onbeschadigd bij u te bezorgen. Wij stellen het zeer op prijs als u de retour zending ook weer netje en goed verpakt. Zo is de kans op beschadiging het kleinst en kunnen wij er vast nog een andere klant blij mee maken.

Mocht het artikel toch beschadigd zijn en kunnen wij aantonen dat dit wordt veroorzaakt door onzorgvuldige retournering, dan brengen wij hiervoor kosten in rekening. Wij gaan er echter vanuit dat u net zo netjes werkt als wij dat doen en wij hiervoor niet toe hoeven over te gaan.

Onderkleding wordt om hygiënische redenen niet retour genomen.

Let op! De retourkosten zijn voor eigen rekening, mits u retourneert bij de aangesloten winkelier.

Welke retourmogelijkheden zijn er?

Gratis retourneren in de winkel 
U kunt uw bestelling ook retourneren bij de aangesloten Thuisgekleed.nl winkel. Geef het retourformulier met de artikelen die u wenst te retourneren af bij een van onze medewerkers. U betaalt geen retourkosten. Het retourbedrag wordt overgemaakt op dezelfde wijze als uw betaling. Uw gegevens worden in de winkel genoteerd voor verder administratieve afhandeling. In de winkels is het niet mogelijk om contant de retour terug te betalen.

Retourneren via een PostNL Pakketpunt
Bij uw bestelling vindt u een retourformulier. Hiermee kunt u uw retour direct naar ons terugsturen. Wilt u een klachtartikel retour sturen? Neem dan altijd eerst contact op via klantenservice@thuisgekleed.nl

Uw pakket retourneren? Vul het formulier zo volledig mogelijk terug.

De betreffende artikelen stopt u samen met het formulier in een pakket die u voorziet van de bijgesloten, voorgedrukte retourgegevens. U geeft het pakket af bij het dichtstbijzijnde PostNL Pakketpunt. Bewaar uw afgiftebewijs goed!

Let op! De retourkosten zijn wel voor eigen rekening.

Hoe kan ik mijn retourzending volgen?

Heeft u een online bestelling retour gestuurd en ziet u geen nieuwe status in track & trace nadat het pakket gesorteerd is? Dan kunt u er vanuit gaan dat het pakket is overgedragen aan de webshop waar u het pakket heeft besteld. Voor vragen kunt u contact opnemen met de webshop waar u besteld heeft.

Kan ik mijn artikel ook ruilen?

Ruilen via de online shop is op dit moment nog niet mogelijk. U kunt het product binnen 14 dagen retour sturen. Let er alleen wel op dat deze kosten voor uw eigen rekening zijn.

Ruilen in de aangesloten winkel is wel mogelijk.

Wij wijzen u nog graag op uw Wettelijk Herroepingsrecht

Wij zijn verplicht om u op het wettelijk herroepingsrecht te wijzen. Dit recht houdt in dat u binnen de zichttermijn van 14 dagen uw bestelling zonder opgave van redenen mag herroepen. Als u onder vermelding van uw retourwens artikelen naar ons terugstuurt, maakt u hiermee gebruik van uw herroepingsrecht. U maakt ook gebruik van dit recht als u ons binnen 14 dagen na ontvangst van het laatste artikel van uw bestelling informeert dat u uw bestelling herroept. U kunt ons dit bij voorkeur schriftelijk of per e-mail laten weten.

Onze adresgegevens zijn:
Thuisgekleed.nl
Sleutelbloem 9
4741 JD Hoeven
E-mail: klantenservice@thuisgekleed.nl.

U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht. Als u van deze mogelijkheid gebruik maakt, sturen wij u zo spoedig mogelijk per e-mail een ontvangstbevestiging van uw herroeping.

Wanneer krijg ik mijn geld terug bij een retourzending?
Bij een juist ontvangst van uw retour storten wij uw aankoopbedrag uiterlijk binnen 14 dagen op uw rekening. Terugstortingen worden altijd uitgevoerd op dezelfde wijze als waarmee de order door u is betaald.

Zodra wij uw retour hebben verwerkt ontvangt u per e-mail een bevestiging. Vanaf dat moment mag u rekenen op een spoedige terugboeking.

De verzendkosten worden eveneens terugbetaald, mist u alle artikelen terugstuurt. Behoudt u één of meerdere artikelen uit de bestelling, dan worden de verzendkosten niet teruggestort.

Wat is herroepingsrecht
Het herroepingsrecht is het recht van een consument die via een webshop een bestelling heeft geplaatst om de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden. De consument heeft niet het recht om de overeenkomst te ontbinden indien sprake is van een van de wettelijke uitzonderingen.

Het herroepingstermijn 
De herroepingstermijn, ook wel bedenktijd genoemd, is 14 kalenderdagen. De consument heeft 14 dagen de tijd nadat hij de gehele bestelling van de verkoper heeft ontvangen om een beroep te doen op zijn herroepingsrecht en de overeenkomst te ontbinden.

Terugsturen van product 
De consument dient binnen 14 dagen nadat hij een beroep heeft gedaan op zijn herroepingsrecht het geleverde product naar de verkoper terug te sturen, tenzij de verkoper heeft aangeboden dat hij het product bij de consument ophaalt.

Terugbetalen van de prijs 
Binnen 14 dagen nadat de consument een beroep heeft gedaan op zijn herroepingsrecht dient de verkoper de prijs van het product inclusief de verzendkosten voor het toesturen van het product aan de consument terug te betalen. De consument kan pas nakoming van de terugbetaling van de prijs + verzendkosten van de verkoper vorderen nadat de verkoper het product van de consument heeft ontvangen, tenzij de verkoper de consument heeft aangeboden het product bij de consument op te halen.

Verzendkosten 
Na de ontbinding van de koopovereenkomst dient de koopprijs van het product + de verzend- of afleveringskosten voor het toesturen van het product door de verkoper aan de consument te worden terugbetaald. De verzendkosten voor het terugsturen van het product naar de verkoper door de consument zijn wel voor rekening van de consument.

Hier vindt u een modelformulier voor herroeping.

Wettelijke uitzonderingen Herroepingsrecht
Herroepingsrecht en de wettelijke uitzonderingen Hieronder een opsomming van de wettelijke uitzonderingen op het herroepingsrecht.

Producten die op maat worden gemaakt

Indien de consument een product via een webshop/ winkel of via de thuiskleedservice heeft besteld dat naar de specificaties van de consument is vervaardigd (maatwerk), dan kan de consument geen beroep doen op zijn herroepingsrecht. Er is bijvoorbeeld sprake van maatwerk indien het product op maat gesneden wordt of bijvoorbeeld vermaakt wordt door een coupeuse. Als een product niet op voorraad is en speciaal voor de consument bij de leverancier van de webshop besteld wordt, dan is er geen sprake van maatwerk en heeft de consument het recht de overeenkomst binnen 14 dagen na de levering te ontbinden.
Wij zijn er om te helpen! Neem contact op

Main Menu